İki aylık olunca karnımda gelişmiyor.

Soru: Burda bir komsum 6 defa dusuk yapmis cocuk iki aylik olunca ölüyor karninda gelismiyor geriliyor ve ölüyor düsüyor sebebi ne olabilir gitiği drlar bir sebep bulamamislar esiyle akrabalar.simdiden tesekurler

Cevap:  Perihan hanım merhaba. Düşük sebepleri çok çeşitlidir: Genetik sorunlar, hamilelikte oluşan genetik anomaliler, kan pıhtılaşmasında sorunlar, rahim miçi yapıda bozukluklar, sperm anormallikleri, enfeksiyonlar. gibi. Bunların araştırılması çoğu kez tam olarak yapılmamakta. Bu araştırmaların bu konuda uzmanlaşmış bir merkezde yapılması ve mesela tüp bebek tedavisi ile genetik (kromozom) sorunları olmayan embryıoların seçilerek rahime nakledilmesi gibi yöntemlerle hastanız bebek sahibi olabilir. Tel: 0212 3103100 Doç. Dr. Gürkan Arıan

Embriyonun tutunması için neler yapılabilir?

Soru: mrb doktor bey ben 3 defa tüp bebek tedavisi gördüm her şey normal ama bebek tutunmuyor.Tutunması için nasıl işlemler yapılıyor teşekkür ederim.....

Cevap: Fatoş hanım geçmiş olsun. Geçen cuma günü Ender Saraç ile programımızda bu konuya değindik. Bu sayfada program kaydını bulacaksınız. İzleyin. Embryo güzel olsa dahi genetik açıdan iyi olmayabilir, rahim için de tam uygun olmayabilir. Bunların kapsamlı olarak incelelenmesinden faydalanacaksınız. Başvurmanızı tavsiye ederim Doç. Dr. Gürkan Arıan 0212 3103100

Polistik over olabilirsin

Soru: mrb hocam 4 yıldır evliyim 2 yıldır bebek istiyoruz olmuyor hsg filmi cektirdim kanallar acık eşimin spermi 88 milyon onda da sıkıntı yok .mayıs ayında aşılama yaptırdım 3 yumurtam oldu ama asılamam tutmadı asılama sırasında hormon tahlılım de tsh 5.27 dı doktor sıkıntı olmaz dedı ama asılamam tutmadı . tüp bebek uzmanı doktorla görüstüm aşılama ve tüp bebek için degerin 2 nin altına düşmesi lazım dedi . araştırma hastanesine gittim burdaki doktor da her insan da bu deger aynıdır dedi sıkıntı yok dedi şuan 3,83 degerim ve dahiliye doktoru polistik over olabilirsin tahlil sonuçlarına göre dedi . aşılama yapan doktor hiçbir sey yok diyor dahiliye doktoru polistik over olabilirsin dedi kafam karıştı polistik oversem 2 yıl boşuna mı bekledim ne yapacağımı bilmiyorum  yardımcı olursanız cok sevinirim

Cevap:Sayın Şahin Deniz, TSH değerinin 2 cıvarında olması iyi olur. BUnun ilaçla ayarlanması mümkündür. Aşılama başarı şansı %10-14 dolayındadır ve artık uzman bir merkezde tüp bebek aşamasına geçmenizde fayda var. Doç. Dr. Gürkan Arıan

Embriyo tutunmamasının sebepleri nelerdir?

Soru:  merhaba hocam gecen ay dondurulmus embriyo transferim oldu ama tutunmadi tutmamasinin sebebleri ne olabilir tekrar denemeyi nezaman yapabiliriz teşekürler

Cevap:Serpil hanım geçmiş olsun. Hemen denemeye devam edebilirsiniz. Tutmaması neden: buraya 100 den çok sebep yazabiliriz. Ama en sık embryoı kalitesinin iyi olmaması veya rahim içinin hazır olmaması gibi sebepler sıralanabilir. Bulgularınızı değerlendirmek ve sizi görmek mümkün olur ise daha net bir değerlendirme yapabiliriz. Doç. Dr. Gürkan Arıan

Transfer oncesi ve sonrasi en cok nelere dikkat edilmesi gerekiyor

Soru: Transfer oncesi ve sonrasi en cok nelere dikkat edilmesi gerekiyor ..tesekurler

Cevap:Elena hanım merhaba. Tedavi ilaçlarının dışında neler diyor iseniz, transfer sonrası 3 gün kendinizi yormamak gerekir. Veriklen ilaçları uygulamak dışında özel bir önlem yoktur. Doç. Dr. Gürkan Arıkan

Sperm sayısı az

Soru:slm hocam ben 7 yıllıkevliyim ama sperm sayısı az oluyor cocugumuz olmuyor bize yardımcı olun lütfen

Cevap:  Muzaffer bey merhaba. Ne kadar az veya kötü bilemiyorum. Belli bir seviyeye kadar sadece aşılama yolu ile (iyi spermlerin ayrılıp rahim içine tatbik edilmesi) yardımcı olabiliriz. Eğer sperm sorunu daha da ağır ise tüp bebek yolu ile spermler direk olarak yumurta hücresinin içine enjekte edilir ve döllenme sağlanır. Daha ayrıntılı danışma ve tedavi için bekleriz. 0212 3103100 Doç. Dr. Gürkan Arıkan

Nokta tedavinin çogaltması yerine düşürmesi ve giderek hiç bulunamaması bu nasıl oluyor

Soru: mrb gürkan bey 1 tüp bebek denemesı yaptık sonuç negatif eşim sonuçtan sonra 3 aylık solgar , evicap, neofortıl kullandı tekrar tahlıl yaptırdıgımızda sperm sayısında düşme oldugunu soyledi hatta zaman geçtıkçe hiç sperm bulunamayacagını soyledi ara ara tahlıl vermesi gerektiğini ve bir havuz olusturalım dedi benım anlamadıgım nokta tedavinin çogaltması yerine düşürmesi ve giderek hiç bulunamaması bu nasıl oluyor... doktorumuzda olabilir dedi. doktordan net bir cevap alamadım güvenim gitti.bahçeçi ye gideceğim ama çok uzak yerimiz. istanbuluda bilmiyoruz eşim 9 10 ay sonra tayin isteyecek istanbula bu süre beklesek gerçekten azalma yada sperm bulunamama durumu olurmu sizce ...

Cevap: Evren bey geçmiş olsun. Veriklen ilaç tedavileri (vitamin tarzı) çoğu kez sadece destek tedavilerdir. Sperm kalitesine etkileri kesin değildir, kesin olarak görülemez e bazen hiç görülemez. Sizde de durum du olmuş. Şaşırtıcı değil. Öncelikle ürolojik tetkik ve hormon ve genetik analizler ile durumun neden kaynaklandığının bulunması ve sebebe yönelik bir tedavi yapılabilir mi bakılması lazım.Daha da kötüleşme bekleniyor ise sperm biriktirilmesi veya tüp bebek denemesincde iyi spern bulunamıyor ise TESE yöntemi ile testislerden direk olarak sperm alınması gerekli olabilir. Bir kötüleşme gözleniyor ise 9 ay uzun bir zaman. Bence bu aylarda bir şeyler yapmalısınız. Tüp bebek tedavileri için ön görüşme sonrası tedaviye memeleketinizde devam etmeniz ve son günler için buraya gelmeniz mümkündür. Bu yolu detayları ile planlamak için geliniz. 0212 3103100 Doç. Dr. Gürkan Arikan